Zij Schreven Geschiedenis 19: Ramses II

Omdat lang niet alle geportretteerde historische figuren in de Franstalige versie van deze stripreeks voldoende zijn bekend bij ons, maakt Daedalus een selectie van de albums die het vertaalt. Deze biografie van de Egyptische heerser Ramses II is deel 19 in de reeks Zij Schreven Geschiedenis. In het Frans is het verschenen als deel 40.

“Geen enkele farao wordt zo glorieus herinnerd als Ramses II: een onvermoeibare bouwer, een moedige militaire leider, een goede diplomaat en een onbetwiste meester van een economische grootmacht! Het nageslacht heeft zijn heldendaden gevierd, van de Bijbel en klassieke auteurs tot de cinema en de literatuur. Terwijl deze uitzonderlijke communicator zijn stempel, door de macht en de lengte van zijn heerschappij, drukt op de geesten van de mensen… is de andere Ramses weinig bekend: de sensuele, onstuimige man, belust op erkenning. Zijn kolossale projecten verraden zowel zijn twijfels als zijn verlangen om zich te laten gelden tegen de schaduw van zijn voorouders.”

Softcover: € 9.95

Hardcover: € 21.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.