Lieslaarsman

Wide Vercnocke publiceerde de voorbije jaren bij Bries de one-shots Mijn Muze Ligt in de ZetelWildvleesNarwal en DriemanLieslaarsman is van een compleet ander kaliber: gags die hij vijf jaar lang voor het Brusselse stadsmagazine Bruzz tekende. Bries geeft het uit als een album van 52 pagina’s, softcover, 12 x 27 centimeter, 29 euro. Het album bevat een selectie van de gags die Vercnocke opnieuw heeft ingekleurd, beperkt tot drie basiskleuren.

“Wide Vercnocke toverde vijf jaar lang gagstroken voor stadsmagazine Bruzz uit zijn pen, gagstroken waarin het rijke culturele leven in onze bruisende hoofdstad de hoofdrol speelde. Er werden allerlei culturele evenementen op een speelse en soms wat raadselachtige wijze mee aangekondigd, tot de covidepidemie toesloeg en muziekzalen, theaters en musea verplicht hun deuren moesten sluiten. Noodgedwongen gooide Vercnocke het inhoudelijk deels over een andere boeg: hij sublimeerde tijdens die periode op een verfrissende manier zijn frustraties — en die van velen — over de gevolgen van de lockdown.”

 


Solo: Kannibalenwereld integraal 2

Verkrijgbaar als hardcover (39,95 euro) en als collector edition (49,95 euro) met coverwikkel en twee artprints.

“Geteisterd door nucleaire en chemische oorlogen wordt de Aarde bewoond door diersoorten die een grootte en intelligentie hebben ontwikkeld die vergelijkbaar is met die van de mens. Om het leven voor zijn familie gemakkelijker te maken, besluit de jonge rat Solo om op reis te gaan. In deze vijandige wereld van roofdieren, kannibalen, monsters en piraten zal Solo de beste krijger moeten worden om te overleven…”


Het Magieboek van Elfie 2: De Provence

“Elfie en haar twee zussen Louise en Magda komen met hun boekenbus aan in Gonerbes, een dorp in de Provence onder een zinderende zon. Ze gaan daar op bezoek bij Alistair Kinloch, een schrijver die vroeger bevriend was met hun moeder. Maar het lukt Alistair niet meer om te schrijven. Zijn typemachine is gestolen en daarmee is ook zijn inspiratie verdwenen. In dat dorp vol met sterke persoonlijkheden doet Elfie onderzoek. Wie heeft het op Alistair gemunt? En waarom? Dankzij haar magische boek dat ze moet opladen met verhalen kan Elfie rekenen op de hulp van magie. Een ontroerend verhaal dat de drie zussen onderdompelt in het verleden van hun moeder, Melusine.

Het Magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston en Audrey Alwett. Een absolute aanrader voor lezers van Het Dagboek van Cerise.”


Superman / Batman 6: Nezha de Duivel

“De duistere ridder. De man van staal. Twee van de grootste superhelden die de wereld ooit heeft gekend… en ze werken nu samen! Supermans krachten slaan op hol na een aanval van Metallo. Batman wil zijn vriend redden en schakelt de hulp in van Doom Patrol. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Wie is Nezha de duivel en waarom zingt zijn naam ineens rond?”


Spider-Man: Sinister War 1

“Doctor Octopus is terug! En hij heeft een nieuwe Sinister Six om zich heen verzameld. Wat Doc Ock niet weet, is dat Vulture intussen de Savage Six heeft opgericht. Het wordt oorlog tussen de twee teams… en de enige die ze nog meer haten dan elkaar is Spider-Man! Spidey heeft het aan de stok met zijn nieuwe aartsvijand Kindred, die ook nog een dozijn andere schurken voor zijn karretje spant. Overleef dat maar eens!”


Jong Verzet 7: Het Spoor van de Schande

“Herfst 1942, De wurggreep rond het Joodse volk wordt strakker. Terwijl de razzia’s in Frankrijk beginnen, wordt de familie van Edmond gearresteerd. Hij ontsnapt maar net aan de politie… Het is een race tegen de klok om de reis te saboteren en zijn dierbaren te redden. Samen met zijn vrienden van het Jong Verzet zal Edmond alles proberen om hun deportatie te voorkomen.”


Operatie Market Garden: De Fluitist van Arnhem

“Nederland 1944. De grootste luchtlandingsoperatie van de geallieerde strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden, volgt op de succesvolle landingen in Normandië. Er waren meer dan 100.000 soldaten bij betrokken en het tactische doel was om een reeks bruggen over de belangrijkste rivieren van Nederland in te nemen en zo Duitsland de genadeslag toe te dienen. Dit is de achtergrond van het aangrijpende verhaal rond een spion van de geheime dienst die ontsnapt aan de Gestapo. Hij wordt opgejaagd, en zijn zoon en twee commando’s worden gerekruteerd om hem te zoeken… De melodie van een fluit vormt de rode draad in het verhaal. Het is een essentieel boek voor degenen die de Tweede Wereldoorlog met belangstelling volgen. De auteur documenteert met ongelooflijke precisie de veldslagen en de ontwikkeling van een operatie met de relevantie van de landingen in Normandië. Het realisme van de oorlogsscènes zorgt ervoor dat de lezer zich erin ondergedompeld voelt…”


DCeased 1-2-3 Jubileum Editie (Heroes-covers)

Pakket met sleeve bevat de albums met de drie alternatieve Heroes-covers.

“Wat gebeurt er met de beste helden van de wereld, als de wereld vergaat? Als de dood zich over de planeet verspreidt, wie zal er dan leven en wie zal veranderen in dit apocalyptische verhaal van heldhaftigheid, opoffering en vernietiging?”


Prima Spatia 2: De Jacht

“ALBA werd na haar ontvoering gered door ruimteschip de Flèche. Zijn bemanning maakt jacht maakt op sterrenwezens en tegen alle verwachtingen in lijkt Alba een bijzondere band met deze magische creaturen te hebben. Terwijl een meedogenloze achtervolging wordt georganiseerd om haar te vangen, leert Alba haar ware identiteit kennen. Eén ding is zeker, de hebzucht die ze opwekt heeft zware gevolgen voor haar en haar metgezellen. De vraag blijft: wordt er op Alba gejaagd vanwege haar unieke capaciteiten of gewoon om haar te laten verdwijnen voordat ze officieel haar machtige erfenis aanvaardt?”


Marvel Knights Spider-Man 4-5-6 – Jubileum Editie (collector pack)

Marvel Knights Spider-Man Collector Pack bevat deel 4 tot en met 6 van het complete verhaal in zes delen.

Een mysterieuze schurk heeft de geheime identiteit van de muurkruiper ontdekt… en nu verandert hij het leven van Peter Parker stukje bij beetje in een nachtmerrie. Zijn vrouw Mary Jane, zijn tante May; niemand is nog veilig. Hoe ver gaat Spider-Man om zijn naasten te beschermen? Bij wie klopt hij aan voor hulp? En welke vijanden kruisen zijn pad tijdens deze race tegen de klok?”


Monster 2

Monster is het epische verhaal van Maika Halfwolf, een tiener die een cataclysmische oorlog tussen mensen en Arcanics heeft overleefd in een alternatieve wereld van art-decoschoonheid en steampunkhorror. In het aangezicht van onderdrukking en verschrikkelijk gevaar is Maika zowel jager als opgejaagde, op zoek naar antwoorden over haar mysterieuze verleden terwijl degenen die haar willen gebruiken haar steeds een stap voor blijven. En ondertussen begint het monster in haar zich te roeren…

Monster van scenarist Marjorie Liu is een veelgeprezen dark fantasy stripserie die zich afspeelt in een wereld waarin oorlog en magie de samenleving beheersen. Het verhaal volgt Maika Halfwolf, een jonge vrouw met demonische krachten en een mysterieus verleden. Nadat ze haar familie heeft verloren tijdens een cataclysmische gebeurtenis, wordt Maika achtervolgd door trauma’s en probeert ze te overleven in een meedogenloze wereld. Tijdens haar zoektocht naar antwoorden wordt Maika vergezeld door een mysterieuze kattenvriend en ontdekt ze een sinister complot dat de wereld bedreigt. Onderweg komt ze in conflict met machtige tovenaars, kwaadaardige creaturen en politieke intriges.”


Mara 3: Het Lugubere Gezicht van de Waarheid

“Spannende erotische thriller van Cosimo Ferri, de tekenaar en schrijver van succesvolle reeksen als Achilles en Odysseus.

De negenentwintigjarige Mara is en schrijfster van misdaadromans. Ze heeft een passie voor onopgeloste zaken en voor inspiratie doet ze zelf onderzoek en onthult zo de dader. Maar hier komt de duistere kant van de mooie jonge vrouw naar voren. Omdat ze geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem, besluit ze de schuldige zelf te straffen. Met haar schoonheid en ongeremdheid weet ze haar prooi handig in haar web te lokken. Waar komt deze honger naar gerechtigheid vandaan? Welke beproeving kan een jonge, vrolijke, getalenteerde en mooie vrouw veranderen in een sinistere schurk? Ongetwijfeld een geheim dat ze diep in haar geheugen verborgen houdt.”


Superman / Batman 5: Nezha de Duivel

“De duistere ridder. De man van staal. Twee van de grootste superhelden die de wereld ooit heeft gekend… en ze werken nu samen! Supermans krachten slaan op hol na een aanval van Metallo. Batman wil zijn vriend redden en schakelt de hulp in van Doom Patrol. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Wie is Nezha de duivel en waarom zingt zijn naam ineens rond?”


Liberty

“Een levendige geschiedenis van hoe Amerika’s meest iconische symbool tot stand kwam. Compleet verhaal in dubbeldik album.

Lady Liberty is het allerbekendste standbeeld ter wereld. Velen herinneren zich dat het een geschenk was van het Franse volk aan de Amerikanen. Maar het buitengewone verhaal over de bouw van het monument is lang niet zo bekend. De Franse beeldhouwer, Frédéric-Auguste Bartholdi, werd de drijvende kracht achter een van de meest ambitieuze internationale bouwprojecten van zijn tijd. Voor Bartholdi werd het voltooien van het standbeeld voor de viering van de honderdste verjaardag van de Onafhankelijkheidsverklaring van Amerika zijn levenswerk, maar de constructie ervan zou leiden tot een opwindende race tegen de klok.”


DCeased 1-2-3 Jubileum Editie (Villains-covers)

Dit pakket met sleeve bevat de albums met de drie Villains-covers.

“Wat gebeurt er met de beste helden van de wereld, als de wereld vergaat? Als de dood zich over de planeet verspreidt, wie zal er dan leven en wie zal veranderen in dit apocalyptische verhaal van heldhaftigheid, opoffering en vernietiging?”